DUIVENPOSTPLUS
De site staat ter beschikking van duivenmelkers en duivenverenigingen

 

Harm Lamers

voorkeur ZLU wedstijden.

In Heesch langs 't Dorp is de woonplaats van Harm Lamers. De gemeente Heesch maakt sedert de fusie van gemeente deel uit van het grotere geheel, de gemeente Bernheze. Deze Noord-Brabantse gemeente gelegen in de Peelrand, ligt dicht bij afrit langs de A59.

Harm heeft er zijn woonplaats maar ook zijn werkplaats. De bakkerij is een familiebedrijf, Harm werkt er samen met zijn broer  en zijn zus. Ook mevrouw Harm Lamers is er werkzaam. De buurt is een gezonde mix van particuliere bewoning en plaatselijke handelaars. In zijn buurt is hij gekend als duivenmelker maar ook als brood en banketbakker.

 

Hoe het begon.

Het duivenvirus gekregen van mijn vader .Later op 14 jarige leeftijd mijn eerste postduif tussen de kippen en sierduiven , deze verdwenen uiteindelijk en bleven de postduiven over . Na 3 jaar gestopt ivm studie en 23 jaar geleden weer begonnen met de duivensport .

 

Stamopbouw.

Mijn betere duiven komen van Mari van Hoorn (Jo van Haaren soort) en Anton van Haaren die  Bennie Megens voor mij geregeld had bij Jo Derks en van Gesthuizen (Millingen ad Rijn).

De 150 lijn zit in mijn beste duiven verweven en nu inmiddels aangevuld met duiven van Batenburg(Vos/van Wanrooij,gebroeders Jacobs 621 lijn via Anton van Oort,van Haaren 150 lijn van Jo van Schijndel en Znn en Sinds kort duiven van Benno Kastelein waar veel Jellema bloed in zit .

 

Systeem.

Na altijd dubbel weduwschap gespeeld te hebben ben ik twee jaar geleden overgestapt op het nestspel .

Hier wordt sinds 2022 alleen nog maar op de ZLU vluchten gespeeld, 900-1200 km.

Ik heb 12 kweekkoppels en ongeveer 40-50 vliegduiven .

Ieder jaar worden er zo’n 100 jongen gekweekt waarvan er 20 weggaan naar bonnenkopers.

Oude duiven nestspel. Duivers en duivinnen nemen samen deel aan de wedstrijden.  Harm laat ze volledig vrij, toertjes draaien of niet. Van 11.00u tot 14.00u worden duivers en duivinnen van het nest gehaald en buitengesloten. Belangrijk is wel dat ze iedere week in de mand gaan. Volgens deze melker is dit het enige middel om conditie op te doen.

De duiven worden eind maart begin april gekoppeld. Van sommige koppels worden de jongen gehouden. Zo kan je soms een kweekkoppel ontdekken per toeval.

Jonge duiven hoeven maar naar huis te komen ,dus die blijven gewoon bij elkaar zitten.

 

Voederen.

Hier krijgen de duiven volle bak, dat wil hier zeggen dat er altijd voer beschikbaar is . Koopmans All in One wordt hier gevoerd. Aan deze mengeling wordt  25%gerst en 25% paddy toegevoegd . Dit tot vluchten van 300 km.

Als de verdere vluchten geprogrammeerd zijn wordt er geen gerst op paddy toegevoegd. 4 à 5 dagen voor het inmanden wordt er ruim snoepzaad aan de duiven gegeven.

In de ruitijd wordt er een ruimengeling gegeven.

Bijproducten en medische begeleiding.

Vitamineral,grit en pikkoek zijn steeds ter beschikking van de duiven.

Appelazijn in de drinkpot en de P40 korrel (25% op 1 kilo voer).

De duiven staan onder controle van Peter Boskamp en indien nodig wordt er ingegrepen.

 

Aanvlieger.

Een bezondere duif op het Hok is D’Artagnan.

Deze franse duif zat als piepertje op mijn hok met de dons nog in zijn nek. Ik ging duiven wegbrengen naar Maastricht (120 km) en liet hem daar los. Ik zei tegen mezelf :  “als die terugkomt mag hij blijven”.

Ik kom thuis ,zit ie op het hok . Ik kon de eigenaar niet bereiken en de duif via de Franse Bond over laten schrijven. Als jaarling beloonde hij mij met een 89/2125, 259/8228 op Bordeaux

 

 

 

TERUG

Voeg hier de belangrijkste voordelen toe die jouw bedrijf uniek en de beste maken. Vertel waarom je klanten moeten kiezen voor jouw producten of diensten en welke voordelen ze zullen krijgen nadat het product is gekocht. Schrijf je eigen tekst, maak 'm mooi en klik op Klaar.